Séquia de Mislata

ricardo belenguer vicent

 D. Ricardo Belenguer Vicent

Síndic de la Séquia de Mislata

La Comunitat de Regants de la Séquia de Mislata és una de les integrades en el Tribunal de les Aigües de Valéncia i està constituïda des de temps immemorial, regint-se per les seues Ordenances aprovades per Despatx del Real i Suprem Consell de Castella, donat a Madrid a trenta de juny de 1751.

Les reformes operades en les seues ordenances s'han limitat a actualitzar el quadre de multes o "penes", mantenint la denominació dels diferents electes, i per aclarir que no cal pertanguen als primitius estats o braços de nobles i eclesiàstics. La junta general se celebra cada dos anys disposant cada comuner d'un vot.

mislata

Recentment s'ha creat la Fundació Séquia de Mislata per fomentar la defensa de l'horta i promoure el manteniment de zones com el tram i entorn de la séquia de Mislata a Quart de Poblet declarat Bé d'Interès Cultural per la Generalitat.

Entre les primeres activitats de la Fundació ha estat l'edició d'un llibre titulat "La mil·lenària Séquia de Mislata" l'autor del qual és Don Daniel Sala Giner.

Secretaria: Plaça Manises nº 2- 10ª.- 46003 VALENCIA.- Tel. 96 391 83 43 Contacte: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Galeria d'imtges