• tribunal1

  Tribunal de les Aigües

  El "Tribunal de les Aigües de la Vega de Valéncia", més conegut per la seua denominació abreujada de "Tribunal de les Aigües" és, sense dubte, la més antiga de les institucions de justícia existents a Europa.
 • puerta-catedral

  Una sessió setmanal

  La seua setmanal reunió, cada dijous de l'any a les 12h del migdia, al costat dret de la gòtica Porta dels Apòstols de la Catedral de Valéncia, constituix cita obligada per a turistes, visites escolars, simples vianants, que es congreguen al seu voltant a l'espera de que les veïnes campanes del "Micalet de la Seu" donen les dotze hores per a començar la sessió.
 • tribunal2

  Un Model de Justícia

  No es tracta d'un organisme folklòric i inoperant. Es una institució de justícia que per la seua senzillesa i simplicitat de funcionament, sense complicats protocols i fórmules jurídiques, s´ha distinguit per ser un model de justícia per a tot el món i que l'home de l'horta respecta. És una institució que ha sobreviscut a totes les reformes legislatives.
 • corro

  Institució mil·lenària

  La nostra Mil · lenària institució segueix sent apreciada per la seva singularitat i perfecte funcionament constituint avui, sens dubte, un dels béns més preuats del patrimoni cultural valencià.
  Per aquestes i altres raons El Tribunal de les Aigües de la Vega de València va ser declarat Patrimoni Cultural Inmaterial de la Humanitat l'any 2009.

unescoInscrit en la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Inmaterial de la Humanitat l'any 2009 per l'UNESCO

alguacil-tribunal
icon-blog
icon-videos
 • onofre cubells gimeno

  Onofre Cubells Gimeno

  President de El Tribunal de les Aigües

  Bienni 2019 - 2021

  Llegir més
 • enrique aguilar valls

  Enrique Aguilar Valls

  Vicepresident de El Tribunal de les Aigües

  Bienni 2019 - 2021

  Llegir més
 • imag-alguacil

  Carlos Nácher

  Alguatzil de El Tribunal de les Aigües

 • guardias

  Guardes de El Tribunal de les Aigües

 • María José Olmos Rodrigo

  Coordinadora Secretaria de El Tribunal de les Aigües
  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Séquies de Valéncia

 • onofre cubells gimeno

  Séquia de Quart

  D. Onofre Cubells Gimeno   Síndic.
  Secretaria: Plaça. Manises nº 2 – 10ª.- 46003 VALENCIA.- Tel. 96 391 83 43 Contacte: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  Llegir més

 • francisco almenar cubells

  Séquia de Benàger i Faitanar

  D. Francisco Almenar Cubells   Síndic.
  Secretaria: C/ Ramón y Cajal, 21 BJ DCHA. 46210 Picanya Valencia.- Tel. 96 159 14 97 Contacte: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  Llegir més

 • blas almenar marco

  Séquia de Tormos

  D. Blas Almenar Marco   Síndic.
  Secretaria: C/. Visitación nº 29 - b.- 46009 VALENCIA.- Tel 96 347 11 56 Contacte: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  Llegir més

 • ricardo belenguer vicent

  Séquia de Mislata

  D. Ricardo Belenguer Vicent  Síndic.
  Secretaria: Plaça. Manises nº 2- 10ª.- 46003 VALENCIA.- Tel. 96 391 83 43 Contacte: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  Llegir més
 • vicente march cervera

  Séquia de Chirivella

  D. Vicente March Cervera   Síndic.
  Secretaria: Plaça. Manises nº 2 - 10ª.- 46003 VALENCIA.- Tel. 96 391 83 43 Contacte: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  Llegir més
 • ramon vicent pastor

  Séquia de Mestalla

  D. Ramón Vicent Pastor   Síndic.
  Secretaria: C/. Náquera nº 8.- 46003 VALENCIA.- Tel. 96 391 16 01 Contacte: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  Llegir més
 • ramon chirivella catala

  Séquia de Favara

  D. Ramón Chirivella Catalá   Síndic.
  Secretaria: C/. Concordia nº 3 - b.- 46003 VALENCIA.- Tel. 96 391 90 24 Contacte: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  Llegir més
 • enrique aguilar valls

  Séquia de Rascanya

  D. Enrique Aguilar Valls   Síndic.
  Secretaria: Plaça. Constitución nº 19.- 46120 ALBORAYA.- Tel. 96 186 00 02 Contacte: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
  Llegir més
 • vicente nacher luz

  Séquia de Rovella

  D. Vicente Nàcher Luz   Síndic.
  Secretaria: C/. Reina Doña Germana nº 6 - 1º.- 46005 VALENCIA.- Tel. 96 374 65 62 Contacte: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  Llegir més

Vore Mapa

ver-mapa

El Congrés Internacional sobre Dret i Gestió de l'Aigua: 'Aguas, vies, coneixements en la Península Ibèrica des de l'Imperi Romà fins al poder Musulmán', que té lloc en la Universitat Miguel Hernández d'Elx (UMH), ha celebrat una jornada de camp, amb visita a la sessió del Tribunal de les Aigües i a l'horta de València, el dijous 22 de maig.

Es tracta d'una trobada científica que analitza la gestió de l'aigua i els recursos hídrics en la Península Ibèrica durant l’època antiga, romana, visigoda i musulmana, des de l'àmbit del seu desenrotllament estructural i arquitectònic, així com el seu règim jurídic, jurisdicció i desenrotllament econòmic.

La jornada ha començat a les 11.00 hs en la Casa Vestuari del Tribunal de les Aigües, on els congressistes han segut rebuts pel Director General de l'Aigua de la Generalitat Valenciana, José Alberto Comos, i el President del Tribunal de les Aigües, Enrique Aguilar.

El lletrat assessor del Tribunal de les Aigües Javier Pastor ha pronunciat una xarrada explicativa sobre la mil·lenària institució, la seua història i funcionament, i ha guiat als congressistes en la seua visita a la sessió plenària del Tribunal.

Així mateix, el catedràtic de la Universitat Lliure de Berlín, Dr. Ignacio Czeghun, director científic del congrés, ha firmat en el Llibre de Visites del Tribunal. A la vesprada, al Palau de Colomina, el professor Luis Pablo Martínez, inspector de Patrimoni de Patrimoni Moble de la Generalitat Valenciana, ha pronunciat una conferència sobre el Tribunal de les Aigües.

Mentres que el professor de la Universitat de València Josep Torró Abad ha parlat sobre l'Ordenació de l'espai agrari en l'època musulmana a València.

Després de les conferències, s'ha realitzat una visita guiada al Museu de l'Horta (Almàssera) i a l'Agromuseu de Vera (Alboraya), tots dos en l'àrea d'influència de la Séquia de Rascanya, a fi que els investigadors pogueren visitar l'horta de València i degustar un producte típic i autòcton com és l'orxata de xufa.

Visita al Tribunal

Explicació als congresistesFirma en el Llibre de VisitesPonències del CongrésMuseu de l'HortaAgromuseu de Vera