El Tribunal de les Aigües imposa la brusa a José Manuel Miralles

on .

Hui ha rebut la brusa del Tribunal de les Aigües el director general de Desenrotllament Estatutari, José Manuel Miralles. Després de la imposició de la brusa, ha pres seient com a síndic d'honor en la sessió plenària del Tribunal. Posteriorment, ha firmat en el Llibre d'Honor i ha rebut la Medalla del Mil·lenari. Les seues sentides paraules d'agraïment han sigut el colofó per a un acte emotiu, en el que els síndics han volgut mostrar el seu agraïment a un gran col·laborador, i que ha comptat amb la participació del conseller de Justícia i Governació, Serafín Castellano, i de gran part de l'equip de la Conselleria.

JM Miralles

Imposició de la brusa

El Congrés Internacional sobre Dret i Gestió de l'Aigua visita el Tribunal de les Aigües

on .

El Congrés Internacional sobre Dret i Gestió de l'Aigua: 'Aguas, vies, coneixements en la Península Ibèrica des de l'Imperi Romà fins al poder Musulmán', que té lloc en la Universitat Miguel Hernández d'Elx (UMH), ha celebrat una jornada de camp, amb visita a la sessió del Tribunal de les Aigües i a l'horta de València, el dijous 22 de maig.

Es tracta d'una trobada científica que analitza la gestió de l'aigua i els recursos hídrics en la Península Ibèrica durant l’època antiga, romana, visigoda i musulmana, des de l'àmbit del seu desenrotllament estructural i arquitectònic, així com el seu règim jurídic, jurisdicció i desenrotllament econòmic.

La jornada ha començat a les 11.00 hs en la Casa Vestuari del Tribunal de les Aigües, on els congressistes han segut rebuts pel Director General de l'Aigua de la Generalitat Valenciana, José Alberto Comos, i el President del Tribunal de les Aigües, Enrique Aguilar.

El lletrat assessor del Tribunal de les Aigües Javier Pastor ha pronunciat una xarrada explicativa sobre la mil·lenària institució, la seua història i funcionament, i ha guiat als congressistes en la seua visita a la sessió plenària del Tribunal.

Així mateix, el catedràtic de la Universitat Lliure de Berlín, Dr. Ignacio Czeghun, director científic del congrés, ha firmat en el Llibre de Visites del Tribunal. A la vesprada, al Palau de Colomina, el professor Luis Pablo Martínez, inspector de Patrimoni de Patrimoni Moble de la Generalitat Valenciana, ha pronunciat una conferència sobre el Tribunal de les Aigües.

Mentres que el professor de la Universitat de València Josep Torró Abad ha parlat sobre l'Ordenació de l'espai agrari en l'època musulmana a València.

Després de les conferències, s'ha realitzat una visita guiada al Museu de l'Horta (Almàssera) i a l'Agromuseu de Vera (Alboraya), tots dos en l'àrea d'influència de la Séquia de Rascanya, a fi que els investigadors pogueren visitar l'horta de València i degustar un producte típic i autòcton com és l'orxata de xufa.

Visita al Tribunal

Enrique Aguilar, reelegit Síndic de la Séquia de Rascanya

on .

 

Enrique Aguilar Valls estarà tres anys més al front de la Séquia de Rascanya, després d'haver sigut reelegit este diumenge com a Síndic de l'entitat de reg.

La Séquia de Rascanya rega l'horta de Benimaclet (València), Tavernes Blanques, Alboraia i Almàssera i aglutina un total de 1.100 regants.

Enrique Aguilar és l'actual President del Tribunal de les Aigües, per al bienni 2013-2015. 

Homenatge a Gudie Lawaetz

on .

Hui el Tribunal ha homenatjat a GUDIE LAWAETZ , cineasta alemanya difunta recentment i que en 1988 va fer la pel.lícula El Tribunal de les Aigües. A les 10 hores s´ha projectat la pel.lícula en la sala d'actes del Palau de Colomina del CEU i posteriorment a la sessió pública el seu marit Joaquín Romero Maura ha arreplegat la medalla de bronze del mil.lenari del Tribunal. El grup de dansa de l'Alcudia que tambe apareix en la pel.lícula ha interpretat una dansa per tancar l'acte. 

 

20140327.gudie lawaezt 120140327.gudie lawaezt 2