Séquia de Chirivella

vicente march cervera D. Vicente March Cervera

Síndic de la Séquia de Chirivella

De la séquia de Mislata es va formar un braç per al reg dels camps de Xirivella , els amos van pensar que aconseguirien més beneficis si ells mateixos governaven la seva séquia, i d'eixa manera ho van començar a fer des de temps antics .
No obstant això , quan es van aprovar les Ordenances de la séquia de Mislata en 1751 , en tractar-se dels braços de la mateixa , perquè no  pretendre que s'immiscuïren en els assumptes de la seua séquia , va aconseguir que , reunits els electes de les dos parts , declararen els de Mislata , per mitjà d'escriptura pública , que els articles 1r, 2n , 26 º i 32 º de les seues ordenances , no regiren en la séquia de Xirivella , i , no satisfets amb això , van disposar per al govern de la seua séquia noves ordenances , que van ser impreses a Valéncia per José Estevan i Cervera , el 1794 , « convenint generalment amb les de Mislata , a excepció , que la Junta general per al nomenament d'ocupacions es celebre en el tercer dia de Pasqua de l' Esperit Sant» , per una altra banda, la Junta especial per al seu govern serà distinta de la de Mislata i es formarà per quatre electes i un síndic llaurador , que ho serà pel seu ofici i veí de Xirivella o el seu terme municipal i , d'aquells , un que siga del braç eclesiàstic i altre del militar .
Ordenances per al règim i govern de la Séquia de Xirivella braç de la de Mislata . Manades observar en virtut de Reial provisió expedida en 1r de Desembre de 1792 , la impressió es va acordar en Junta General de regants celebrada en 15 de maig de 1864. ( Reimpressió ) . València , Fills de N. Regolf , 1943. 14 p., A 4º.).

 

Secretaria: Plaça. Manises nº 2 - 10ª.- 46003 VALENCIA.- Tel. 96 391 83 43 Contacte: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Galeríi d'imatges