Séquia de Benàger i Faitanar

francisco almenar cubells D. Francisco Almenar Cubells

Síndic de la Séquia de Benàger i Faitanar.

 

La séquia de Faitanar forma part del sistema hidràulic de Quart - Benager - Faitanar , del que seria un dels seus tres braços , però , administrativament forma part de la comunitat de regants de Benager - Faitanar . El seu traçat és molt llarg i té dos parts perfectament diferenciades . El seu primer tram és molt peculiar a la Vega de Valéncia . Al llarg de molts segles la seua dotació d'aigua era desviada a l'altura de l'antic nucli de Manises , fent-la caure dins de la séquia de Mislata i , tres quilòmetres més avall , a l'altura del Molí de Cabot , per mitjà d'una llengua , es recuperava el seu caudal i s'iniciava una séquia -mare de Faitanar que , per l'oest de la població de Xirivella , regava des d'este terme municipal fins al de Massanassa .

A mitjan segle XIX es va canviar aquest traçat quan la comunitat de regants va finançar la construcció d'un nou caixer entre el roll de Manises i uns centenars de metres abans del Molí de Cabot , on enllaçava en  l'antic traçat . La segona part del traçat de la séquia , a partir del límit entre els termes municipals de Xirivella i Valéncia , constituix simplement una séquia de reg que funciona a força de partidors dels que surten braços perpendiculars a la séquia mare sense que siga necessari efectuar particions en llengües .

 

Secretaria: C/ Ramón y Cajal, 21 BJ DCHA. 46210 Picanya Valencia.- Tel. 96 159 14 97 Contacte: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Galeria d'imatges